2019-08-07

Like ved Gøteborgs prisbelønte park Trädgårdsföreningen, rager Park 49 – en spektakulær kontorbygning på 10 etasjer med en fem etasjer høy fløy. Bygningen gjennomsyres av tre stikkord - vann, grøntområder og bærekraft. WICONA står som leverandør av både glassfasader og vinduer.

Naturtemaet i Park 49 gjenspeiles både innendørs og utendørs. Blant annet er byggets øvre del hvit som en isbre, mens den nedre delen er havgrønn. Effekten kommer av at glassfasaden er farget med screentrykk på innsiden av glasset.

Lavt energiforbruk

Bygningen er også kledd med klimasmart solskjerming som gir assosiasjoner til byens tilknytning til vann. Den bølgeformede solskjermingen beskytter mot solen sammen med det screentrykte glasset. På denne måten reduseres behovet for kjøling samtidig som man sparer energi. Bygningen har et energiforbruk på 50 kWh per kvadratmeter.

Temaet bærekraft finner man også igjen på den store takterrassen med dens fantastiske utsikt. Her får man følelsen av at parken Trädgårdsföreningen løftes opp på taket og skaper en unik møteplass, midt i det grønne.

Topprangert i henhold til LEEDs høyeste nivå

Park 49 er sertifisert i henhold til det internasjonale miljøsystemet LEED sitt høyeste nivå, Platinum. Dermed oppfyller bygningen kriteriene for bærekraftige bygg og foredling av et område.

Glassfasaden fra WICONA har slanke aluminiumsprofiler for maksimal transparens. Aluminiumsvinduene fra samme leverandør er levert med innovativ design og høy energieffektivitet. To forskjellige typer fasader er benyttet for å skape et slitesterkt, spektakulært og unikt design: Dobbel glassfasade med WICLINE 75 vinduer, samt en skreddersydd løsning basert på den elegante fasaden WICTEC 50 EL, som kan tilpasses prosjekters spesifikke krav. Begge løsningene er basert på elementkonstruksjoner, som gir tids- og plassbesparende montering. I tillegg slipper fasadeløsningene inn maksimalt med dagslys, noe som skaper god romfølelse og høy brukerkomfort.

WICONA vinduer og fasad Park 49

 

Prosjektinformasjon:

Type bygning: Kontor

Adresse: Parkgatan 1, Gøteborg

Størrelse: 5 300 kvm

Arkitekt: Arkitektbyrån Design

Totalentreprenør: SKANSKA Sverige AB

Fasade/Vindu: Dobbel glassfasade med WICLINE 75 vinduer og en skreddersydd løsning basert på WICTEC 50 EL

Gallery

Park 49 Göteborg Glasfasader WICONA

Park49 Göteborg WICONA fasader och fönster

Park 49 Göteborg Fasader och fönster från WICONA

KONTAKT OSS

Ønsker du profesjonelle råd? Har du forslag du ønsker å dele med oss? Kontakt våre eksperter ved å klikke på linken under.

Kontakt