Hotel Van der Valk, Venlo
Location

Venlo, Hollanda

Yıl

2021

Yapı türü

Oteller & Restoranlar

Size

52m

Customer

Hotel Van der Valk Venlo

Mimar

Quant Architectuur

Uygulamacı

Byldis

Photographer

Egbert de Boer

Other planning committee

Contractor: Wijnen Bouw Group

Used systems

Façades WICTEC

©egbertdeboer.com 20211008- 09033LR.jpg

PROJECT DETAILS

Van de Velk Hotel Venlo is a textbook example of circular construction, innovation and design. The aluminium facade elements from WICONA are an important part of this. On behalf of Byldis Facades, WICONA supplied aluminium curtain walling with integrated LED lighting, frames and sliding doors, which were modified precisely according to the architect's wishes.

With its sustainable, cradle-to-cradle-inspired approach, Van der Valk Hotel Venlo is unique in North Limburg, located on the edge of the city, along the A67 to Germany, with Venlo city centre 10 minutes away. The building, furnishings and day-to-day operation are being developed in a sustainable manner. The hotel strives for a no-waste, circular operation. For the Van der Valk hotel group, it is the first hotel to be constructed in this unique way.  

Van der Valk Hotel Venlo renovated the existing site, in part by overhauling the current building (tower) while simultaneously creating a new building. The composite whole became an eye catcher in its environment. Given its location in Venlo, C2C capital of the world, attention was paid to how the cradle-to-cradle principles can also add value to the hotel. This is not only in line with the policy of the municipality of Venlo, but can also contribute to the quality of the hotel, image and branding towards (future) guests. This sustainable approach was applied very consistently. That is why the aluminium curtain wall solution from WICONA was chosen.  

©egbertdeboer.com 20211008- 09087LR.jpg
©egbertdeboer.com 20211008- 09181LR.jpg
©egbertdeboer.com 20211008- 09187LR.jpg
©egbertdeboer.com 20211008- 08979LR.jpg
Quant Architecture wanted a slightly larger and more elongated cap at the front. So, we produced specific extrusions. In order to prevent, for example, snow, wind and water from putting too heavy a burden on the aesthetic caps, special attention was paid to the shape and connections.

Façades WICTEC

WICTEC 50

Find more about WICTEC 50

WICTEC 50

Other references

Reference page

KUFPEC headquarter
KUFPEC headquarter
Logements et bureaux La Haluchère
Logements et bureaux La Haluchère
Energia
Energia