DISCOVER THE HEARTBEAT OF THE FUTURE

Då våra resurser inte är oändliga är vi helt övertygade om att framtidens stadsutveckling är otänkbar utan en hållbar återanvändning av material. Vi är stolta över att presentera Hydro CIRCAL - En av marknadens grönaste val för byggsystem i aluminium. 


ARKITEKTUR - FÖR EN TIDLÖS DESIGN

360 ° livscykel – en win-win-situation
Tack vare våra systemlösningar återvinns konsumentskrot och hamnar återigen i produktionscykeln. Vi kallar denna återvinningsprocess av material för "urban mining". Det sparar aluminiumresurser och minskar mängden avfall i våra städer.

N°1 i hållbarhet
Systemlösningar som använder HYDRO CIRCAL har den högsta andelen av återvunnet aluminium på marknaden – 75% eller mer. Produktionen är oberoende certifierad av en tredjepart och helt spårbar. 


KONSEKVENT DESIGN STARTAR PÅ 2 KG

Minsta CO2-avtryck
CIRCAL har det minsta koldioxidavtrycket i hela världen: ca 2,0 kg (1,5–2,3 kg) per kilo aluminium – 6 gånger mindre än det globala genomsnittet för primär extraktion.

100% möjlighet. 5% energi.
Aluminium är återvinningsbart. Kvalité- och materialegenskaperna går aldrig förlorade. Vidare använder smältning av uttjänt aluminium bara 5% av den energi som krävs för primär aluminiumproduktion.

FRAMTIDENS STAD KOMMER ATT BYGGAS GENOM URBAN MINING

Staden är en gruva av råmaterial
Våra städer är riktiga gruvor av råmaterial. Metaller, plast och glas finns "tillfälligt lagrade" överallt i byggnader, fordon och maskiner - redo att, genom ansvarsfull resursåtervinning, återigen hamna i produktionscykeln.

Aluminium för framtiden
200.000.000 ton aluminium lagras för närvarande i byggnader runt om i världen. Tillsammans med annat skrot kan aluminium som har nått sin fulla livscykel som produkt återföras till produktionscykler (uttjänt konsumentskrot). Smältning sparar inte bara energi, den har också en mycket mindre miljöpåverkan – 4 ton mindre bauxit används och 9 ton mindre CO2 produceras per ton omsmält aluminium jämfört med produktionen av primäraluminium.

Bygg framtidens stad med oss
​​WICONA är det första företaget inom sektorn att erbjuda certifierade aluminiumsystemlösningar med minst 75% återvunnet aluminium – samt isolersteg tillverkade av återvunnen polyamid. Vi är helt övertygade: Framtidens stad kommer att byggas genom "urban mining". Frågan är: När börjar vi?

Denna webbplats använder cookies. För mer information, se vår integritetspolicy.