WICSLIDE 75FD – Vikdörrar för morgondagens urbana miljöer

Det nya vikdörrsystemet WICSLIDE 75FD är speciellt framtaget för utformningen av morgondagens städer. Med sitt karakteristiska utseende suddar WICSLIDE 75FD ut gränserna mellan in- och utsida på ett elegant och nyskapande sätt.

WICSLIDE 75FD_Restaurant open_inside

Dagens trender inom arkitektur innebär stora utmaningar i sökandet efter större dimensioner, mer utrymme och behovet av flexibilitet. Med det nya vikdörrsystemet WICSLIDE 75FD blir vardagsrum och kontor en integrerad del av sin omgivning. Bostäder, kontor, butiker, kultur- och fritidsanläggningar kommer att kunna maximera sina ytor och komma närmare naturen vilket därmed kommer innebära en högre livskvalitet, särskilt i stadsmiljöer.

Totalbredd på upp till 12 meter
Med WICSLIDE 75FD blir det möjligt att med ett fåtal komponenter konstruera sektioner på upp till 10 dörrblad med en maximal bredd och höjd på 12.000 x 3.000 mm. Dörrarna kan öppnas antingen inåt eller utåt beroende på vald konstruktion och varje dörrblad kan även låsas separat.

WICSLIDE 75FD är noggrant utformad för att ge visuell harmoni i både öppet och stängt läge. Alla synliga delar är svartlackerade och skruvar och nedre anslutningsdetaljer döljs av svarta täcklock. Integrerade gångjärn och låsbleck skapar en stilren design utan störande detaljer. I stängt läge ger profilen ett slimmat och diskret uttryck.

Enkel att montera
Den nya förbättrade passformen med styrbara låspunkter gör varje dörrblad enkelt att flytta, vilket innebär att höga glasvikter är möjliga, det vill säga upp till 150 kg med dörrbladsbredder från 600–1.200 mm och dörrbladshöjder från 700–3.000 mm.

WICSLIDE 75FD bygger på den välkända WICONA Unisys-principen vilken ger stora fördelar vid tillverkningen. Multipla användningsområden för de olika komponenterna och färre antal delar innebär billigare och enklare tillverkning. Monteringen blir därför en rutin och utförs snabbt och smidigt.

Större dimensioner
Vikdörren WICSLIDE 75FD finns i två utföranden: standard (profilhöjd 66 mm) och heavy duty (profilhöjd 76 mm) för XXL-storlekar. Dörrtröskeln är utrustad med borstar eller när det ställs högre krav, gummitätningar. Var och en av dörrbladsmodulerna förflyttas med hjälp av fyra rullar av rostfritt stål.

Ladda ner broschyren här

Gallery

WICSLIDE 75FD_3D Render

WICSLIDE 75FD_Concealed Lower Rollers

WICSLIDE 75FD_Loft open_inside

WICSLIDE 75FD Loft open_outside

Denna webbplats använder cookies. För mer information, se vår integritetspolicy.