Sirkulær økonomi og bærekraftige bygninger på Orkla House

På mandag gjennomførte vi, sammen med vår eier Norsk Hydro, frokostseminaret "Sirkulær økonomi og bærekraftige bygninger på Orkla House. Rundt 70 fagpersoner fra inn- og utland fikk servert godt faglig og «smakelig» påfyll og viste stort engasjement for bærekraftige glassfasader og byggesystemer. Foredragsholderne fra Hydro, Snøhetta, Skanska, OBOS og EPEA serverte publikum innsikt i deres bærekraftige visjoner, konsepter og prosjekter, samt avsluttet seminaret med en åpen runde med mange interessante spørsmål fra salen.

Miljø og bærekraft er begreper i stadig utvikling. Det er ikke bare en trend, men en holdning og en livsstil. Et miljøbygg er ikke en nyhet, men en standard. Bølgen beveger seg videre og får oss til å løfte blikket fra vårt eget fagfelt for å se den store sammenhengen. I en sirkulær økonomi har samfunnet et felles mål på tvers av byer, bransjer og produktområder – å gjøre det som i dag er avfall til en ressurs. Det krever både at leverandører tar et større ansvar for hele produktets livsløp, men også at vi er i stand til å tenke nytt og endre bruksmønstre og forretningsmodeller. Ansvaret og innsatsen ligger hos alle, både politikere, fagpersoner, leverandører og enkeltpersoner – en innsats som i det lange løp skal være lønnsom for alle parter.

 

WICONA by Hydro takker Hein van Tuijl fra EPEA, Birgitte Molstad fra OBOS, Tonje Frydenlund fra Snøhetta, Egil Hogna fra Norsk Hydro og Ståle Rød fra Skanska for en givende morgen fylt med kunnskap, kreative ideer og meningsfulle oppfordringer til politikere, næringsliv og oss alle om at «we have to change».

 

Les også hva Skanska-direktøren, Ståle Rød, oppfordret Norsk Hydro til å gjøre, her http://www.bygg.no/article/1405412

 

GALLERY

Orkla seminar

Seminar

semi

Denne nettsiden bruker cookies. For mer informasjon, se vår personvernpolicy