ORKLA Huset – Energifokus med ekstremt tette fasader fra WICONA

Som et innovativt landemerke på Skøyen ligger Orklas nye hovedkontor. Et miljøbygg med høyisolerte elementfasader som slipper inn maksimalt med dagslys og gir optimalt utsyn, samt solceller på både taket og i rekkverkssystemer.

Orkla Huset som har fokus på innovasjon, modernitet og bærekraft ligger på Skøyen, Oslos tredje største knutepunkt for kollektivtransport. Orkla Huset tilbyr en åpen og publikumsvennlig atmosfære mellom det 16 etasjer høye kontorbygget og det 7 etasjer høye leilighetsbygget. Gateplanet rommer bl.a. pop-up butikker og restauranter. Tanken var og er at bygningsmassen skal sees på som en miniatyrby, der du har alt samlet under ett med fokus på et moderne og bærekraftig miljø.

Rekordlavt energiforbruk

Kontorbygget har hele 900 fasadeelementer (8.300 m²) som består av glassfelt og isolert klimavegg. Glassenes bredder varierer fra 80 cm nederst og øker til 240 cm øverst, og skaper således en illusjon av lavere høyde enn sine 16 etasjer. Utvendig solskjerming er integrert i elementene og styres sentralt for å kontrollere solens påvirkning på inneklimaet. Sammen med solceller på tak og i rekkverk resulterer dette i lavere energiforbruk.

Orkla Husets varme- og kjølebehov er bemerkelsesverdig lavt og redusert til et minimum ved hjelp av en godt isolert bygningskropp. Tetthetsmålingene ga et ekstremt godt resultat. «Vi oppnådde 0,1. Det må være ny rekord for oss, og viser at de prefabrikkerte fasadelementene fra WICONA er tette» opplyser entreprenøren Skanska. Orkla Huset er sertifisert i henhold til BREEAM-Nor Excellent og med Energimerke A.

 

Rask byggeprosess og økt transparens

Til Orkla Huset tok WICONA fram en prosjektløsning av elementfasaden WICTEC EL. Fasadene er konstruert for å forenkle og rasjonalisere produksjonsprosessene i verkstedet. Elementene blir produsert ferdige innomhus, helt væruavhengig, og sikrer således ensartet og høy kvalitet på det ferdige produktet.


Løsningen har plass til godt isolerte og personsikrede tre lags glass, samt isolasjonstykkelse som gjør at elementfasaden tilfredsstiller de lokale krav. I tillegg til dette ble det også levert ca. 2.000 m² plassbygde slanke WICTEC 50SG structural glazing fasader. Monteringen startet i januar 2018 og bygget var tettet i løpet av oktober samme år.

 


Prosjekt:
Orkla Huset, Skøyen, Oslo
Arkitekt: Narud Stokke Wiig (NSW)
Totalentreprenør: Skanska Norge AS
Fasadeentreprenør: Staticus Norge AS

 

GALLERY

orkla

orkla

orkla facades

orkla

orkla

Foto: Adam Stirling

Denne nettsiden bruker cookies. For mer informasjon, se vår personvernpolicy