2019-10-18

I 2011 brant en av Danmarks store kulturinstitusjoner, K.B. Hallen, ned til grunnen. Hallen var totalskadet og ble revet. Til den nye bygningen hentet Christensen & Co. Arkitekter inspirasjon fra den gamle hallen, men ønsket å oppdatere designet samtidig som de sørget for at det nye designet fremdeles henter frem gamle minner hos lokalbefolkningen. WICONA har levert begge gavlfasadene, dører og vinduer til den nye K.B. Hallen.

Siden 1938 hadde hallen fungert som en kulturgenerator for store begivenheter i København, som konserter, sportsarrangementer og messer. Den nye K.B. Hallen ble innviet den 5. desember 2018, og samtidig introdusert som en arkitektonisk gjenskapelse. I sin nye form vil K.B. Hallen aktivt bidra til kulturlivet i nærområdet.

Dens åpne fasade sikrer at det pulserende livet i hallen er synlig og blir en del av omgivelsene. På grunn av de store glassfasadene tiltrekkes forbipasserende området med lys og liv.

Når gjestene ankommer via Peter Bangs Vej, kommer de inn på plassen foran den lyse og åpne bygningen og kan passere gjennom glassdørene og bli en del av atmosfæren. Her leder gode trapper gjestene opp til andre etasje hvor en serie lounger og barer sørger for en hyggelig introduksjon til kulturopplevelsene som foregår under kuppeltaket.

Den gamle hallen hadde en spesiell teksturell følelse som ble forsterket av et vell av farger. I stedet for å prøve å skape denne følelsen på nytt med moderne maling har følelsen blitt tolket ved å bruke naturlige materialer som gir hallen tekstur - inne og ute.

Toppmoderne multifunksjonsarena med en mulig levetid på over 100 år

K.B. Hallen er gjenskapt ved hjelp av solide materialer som bambus, håndmalte teglklinker og plasstøpt betong. Med sin glød og struktur gir disse materialene arenaen dens spesielle følelse. På fasaden gir formstøpte og hvitglasserte teglklinker den "flytende" 2. etasjen en fragmentert og levende geometri som reagerer med lys og samhandler med omgivelsene.

Et annet DNA-spor fra den gamle bygningen er den massive betongkonstruksjonen. Som en hyllest til den opprinnelige bygningen er den nesten 20 meter høye betongveggen reetablert i inngangspartiet, oppført med forskaling i tre som gir betongen en spesiell struktur. Denne veggen er det første de besøkende ser når de kommer inn i foajeen.

K.B. Hallen er gjenoppbygd med et sterkt fokus på fremtidige generasjoner idrettsutøvere, konsertgjengere og københavnere, hvor bygningen har moderne funksjonalitet av en kvalitet og en stabilitet som står side ved side med den opprinnelige hallen. Bærekonstruksjonen i bl.a. stål og plasstøpt betong, sammen med fremragende støydemping for både konsertgjengere og hallens naboer – alt i alt en toppmoderne multifunksjonsarena – borger for en mulig levetid på over 100 år.

Transparente WICONA elementfasader bringer åpenhet til byen

Fasadene i bygningen består av WICONAs WICTEC 50-systemer. De skaper et slankt utseende med maksimal transparens både utvendig og innvendig. WICONA WICLINE 75 evo vindussystem og WICSTYLE 75 evo dørsystemer ble også benyttet til prosjektet på grunn av sine meget gode varmeisolerende egenskaper.


Den 40 meter brede og iøynefallende fasaden er sentral i den nye multihallen. Den store fasaden gir lys i bygningen og åpner seg mot byen da WICONAs fasadeelementer er opptil 8,5 meter høye. “Du kan enkelt lage noe unikt med våre systemprodukter i aluminium. Vi har en filosofi om enkelhet innen design og produksjon, som muliggjør tilpassede løsninger samtidig som produksjonen er effektiv. Ingen spesialverktøy er nødvendige”, sier Henrik Sørensen, salgssjef, WICONA Danmark.

KB Hallen gjenåpnet for publikum i januar 2019.

 

Prosjekt: K. B. Hallen

Sted: København, Danmark

Arkitekt: Christensen & Co. Arkitekter

Metallbygger: Bent Pedersen Lunde A/S

Entreprenør: Einar Kornerup A/S

WICONA produkter: WICTEC 50, WICLINE 75 evo, WICSTYLE 75 evo

Foto: Copyright Erik Wik

KONTAKT OSS

Ønsker du profesjonelle råd? Har du forslag du ønsker å dele med oss? Kontakt våre eksperter ved å klikke på linken under.

Kontakt