WIC3D

WIC3D - en ny visuell verklighet

WICONA lanserar 3D-mjukvaran WIC3D, ett innovativt och enkelt modelleringsverktyg speciellt designat för arkitekter och konsulter. Ett program som erbjuder nya möjligheter för att konstruera och rita två- och tredimensionella fasadkonstruktioner där WIC3D:s moderna visualisering ger stora fördelar vid detaljprojektering i tidigt skede med minimal arbetsinsats.

WIC3D är ett resultat av ett nära samarbete med flera ledande fasadarkitekter. Mjukvaran har utvecklats för att ge arkitekter och konsulter möjlighet att snabbt, enkelt och fritt skissa idéer där WICONA:s fasader, dörrar, fönster och solskydd kan integreras i en tidig projekteringsprocess. Verktyget ger möjlighet till att visualisera fasader och solskydd, det ger möjlighet till att återge öppningsbara element som fönster och dörrar i öppningsläge, byggnadens glasfasad gestaltas och roteras och kan därigenom åskådliggöras och betraktas från 360 grader. Som användare har du också möjlighet att generera BIM-objekt genom WIC3D.   

WIC3D är utformad för att kommunicera med alla på marknaden förekommande CAD-program. 2D-ritningar och 3D-modeller kan importeras och exportera sedan kompletta 3D-konstruktioner, ritningar eller visuella presentationer. 3D-modeller skapade i t.ex. Sketchup kan importeras i WIC3D och där bearbetas för att sedan kunna skapa en visuell färdig aluminiumfasad. Fasadelevationer i 2D kan importeras indelat i tillhörande lager, vilka sedan kan släckas och tändas. En färdig mall med ”snap”-funktion genereras därefter omvandlar WIC3D automatisk ritningen till en tredimensionell fasadkonstruktion med valda öppningsbara element- och solskyddssystem.

Vidare kan exporterna användas i alla ledande CAD-program som AutoCAD, ArchiCAD, Bently och ADI. 3D-modeller skapade i WIC3D kan även exporteras för användning i Sketchup och Autodesk 3ds Max. 

www.wic3d-wicona.com/se


Denna webbplats använder cookies. För mer information, se vår integritetspolicy.