Gröna fasader på NORDBYGG 2020

Hur bygger WICONA framtidens städer med ett så lågt CO2 avtryck som möjligt?

Möt oss på Norra Europas största och mest dynamiska mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen - NORDBYGG 20 sept - 2 okt. 2020.

Här är siktet inställt på nästa generation och framtidens städer. Vi presenterar våra, i särklass, gröna certifierade fasader - tillverkade av minst 75% återvunnet aluminium från byggprodukter. Detta tillsammans med fokus på fasader för High Rise Buildings. 

 

I montern får du uppleva STHLM NEW 01 - En av Stockholms högsta kontorsbyggnader som nu står som nytt landmärke i Hammarby sjöstad. Vill du veta mer om fasaden och tekniken bakom denna, så dyker vi djupare i projektet i ett av våra seminarier under mässdagarna. Mer information om tider för detta kommer inom kort.

Under Nordbygg visar vi också upp fasaden för den historiska byggnaden TICON i Norge. TICON-byggnaden är en ikon i Drammen. Den byggdes 1963 och har en arkitektonisk stil som är typisk för tidsperioden - en stil som håller på att försvinna.  TICON uppdaterades nyligen med WICONA fasader i Hydro CIRCAL, återvunnet aluminium från byggprodukter. Lägg sedan till högteknologi och respekt för den ursprungliga arkitekturen, så får du ett projekt som är unikt i Norden, kanske också i världen.

 

Flyttar gränserna för koldioxidsnåla byggnader

200.000.000 ton aluminium lagras för närvarande i byggnader runt om i världen. Aluminium har en livscykel som få andra metaller kan matcha. Det är korrosionsbeständigt och kan återvinnas om och om igen till endast en bråkdel av den energi som går åt vid framställning av primäraluminium. Detta gör aluminium till ett utmärkt byggmaterial – i nya former och för nya ändamål för att möta behoven och utmaningarna i olika tider och produkter. 

​​Under Nordbygg presenterar WICONA Hydro CIRCAL - ett produktsortiment som tillverkas av minst 75 % återvunnet material från konsumentprodukter. Tack vare användningen av återvunnet material kan vi minska energiförbrukningen avsevärt utan att ge avkall på kvaliteten.

Genom att använda branschens mest avancerade sorteringsteknologi kan vi erbjuda fasader, dörrar och fönster med marknadens högsta återvinningsgrad. Ju högre återvinningsgrad i materialet, desto lägre koldioxidavtryck!

 

 

Mer information om våra seminarier kommer inom kort.

 

 

GRATIS ENTRÉ

Registrera dig som vår gäst här. När du klickar på länken kommer du till en registreringssida. Ange vår kod: hydrobuildingsystemsnb20. Fyll i registreringsuppgifterna och få gratis entré till Nordbygg som vår gäst.

 

Denna webbplats använder cookies. För mer information, se vår integritetspolicy.