WICONA Finder

Global arkitektdatabas för sofistikerad arkitektur

WICONA lanserar nu den nya versionen av den globala arkitektdatabasen WICONA Finder, i ett mer attraktivt och dynamiskt utförande. Med utgångspunkt i arkitektoniska trender kommer plattformen www.wiconafinder.com kontinuerligt uppdateras med nya projekt, för att bli en sann inspirationskälla för arkitekter, entreprenörer och planerare.

Flertalet nya funktioner erbjuder unika, interaktiva möjligheter för användaren. Ett exempel är möjligheten för företag att presentera sin "egen" databas med WICONA-projekt i WICONA Finder, med företagets egen logotyp och företagsbeskrivning.

Är du arkitekt, entreprenör eller planerare och söker inspiration eller specifik information om möjliga konstruktions- och designalternativ som redan har realiserats? Då kommer WICONA Finder öppna upp en helt ny värld med mängder av byggprojekt från WICONA.

Genom att använda den interaktiva kartfunktionen eller sökfunktionen, får du tillgång till information om färdigställda byggprojekt; namn och plats, parter involverade samt en kort teknisk beskrivning av konceptet och produkterna. Professionella fotografier visar byggnaden från olika vinklar och sätter fokus på intressanta detaljer. Beroende på hur mycket information som önskas, kan användaren gå djupare in i projektet. Från tekniska detaljer i fasadsystem, fönster eller dörrar, kan användaren få specifik produktinformation inklusive ritningar, tekniska datablad och dynamiska 3D-modeller. Genom att använda en zoom-funktion kommer så kallade "Hotspots" fram. De ger extra information som specifikt beskriver lösningen eller projektet med animeringar eller Youtube-filmer.

Länkar kopplar samman Finder databas med andra användbara verktyg, såsom WICONAs tekniska informationsplattform (www.wictip.com) och WICONAs 3D BIM-modeller (www.bimobject.com och www.bimstore.co.uk). Produktbroschyrer är integrerade och kan bläddras i online, vilket gör tillgången till all information enkel och snabb. Med en kraftfull sökmotor i grunden, levererar databasen precisa resultat gällande exempelvis byggnadstyp, land, produkt, öppningsvariant för dörrar och fönster samt övriga specfikationer eller nyckelord. En lista med projekt öppnas snabbt i din webbläsare, och visar liknande lösningar på platser runtom i världen. Detta ger optimala förutsättningar för individuella och specifika sökningar.

Databasen WICONA Finder är en interaktiv plattform. Arkitekter, entreprenörer och planerare kan skapa sina egna konton i WICONA Finder och publicera sina byggprojekt. På den personliga sidan är det också möjligt att publicera sin egen logotyp och företagsbeskrivning.

Återlanseringen av databasen märks markant på den dynamiska, attraktiva designen för webbsidan www.wiconafinder.com. Sidan visar bilder i panoramavy och anpassas automatiska till olika skärmformat, oavsett om det är en dator, surfplatta eller en smartphone. WICONA Finder finns också som app via App Store och via Play Store, och är givetvis gratis att ladda ned. Detta ger användaren tillgång till en intelligent arktiektdatabas och källa till inspiration, oavsett tidpunkt och plats.

WICONA står för innovation och hög servicenivå runtom i världen, vilket också reflekteras i WICONA Finder. Databasen stöttar arkitekter, entreprenörer och planerare och erbjuder dem en plattform för att samla sina projekt och sin expertkunskap i ett intelligent och enkelt verktyg.

För ytterligare information: www.wiconafinder.com

Denna webbplats använder cookies. För mer information, se vår integritetspolicy.