Cradle to Cradle Silver till WICONA

Produkter bedöms inte bara för sin estetik eller funktionalitet utan också för sin effekt på miljön, människors hälsa och sin återanvändbarhet i en cirkulär ekonomi.


Från vänster till höger: Katja Hansen (senior C2C-rådgivare för EPEA GmbH) med Ralf Seufert (VD, Hydro Building Systems Germany GmbH) och Henri Gomez (Affärsområdeschef på Hydro).

Hållbarhet har alltid spelat en nyckelroll hos WICONA. I början av 2017 tilldelades WICONAs systemlösningar certifikatet Cradle to Cradle (C2C) Brons. Sedan dess har WICONA kontinuerligt arbetat för att ytterligare förbättra produktionsstandarden för att nå nästa nivå. Nu har det uppnåtts och WICONAs fönster-, dörr- och fasadlösningar har tilldelats C2C Silver.

Följande WICONA-system är Cradle to Cradle certifierade:

Silvernivå:
Fönster: WICLINE 65 evo, WICLINE 75 evo, WICLINE 75 evo vädringslucka, WICLINE 75 MAX, WICLINE 75 TOP, WICLINE 115 AFS
Dörrar: WICSTYLE 65 evo, WICSTYLE 75 evo, WICSLIDE 75FD
Fasader: WICTEC 50, WICTEC 50HI, WICTEC 60, WICTEC 50EL, WICTEC EL evo

Bronsnivå:
Fönster: WICLINE 70SG, WICLINE 90SG
Dörrar: WICSTYLE 77FP
Fasader: WICTEC 50SG

C2C-certifikatet kompletterar och erbjuder ett alternativ till de välkända byggcertifikaten (DGNB, LEED, BREEAM, etc.). Kriterierna är direkt relaterade till produkten, inte till hela byggnaden. Tillverkarens ansvar, inklusive hela prefabricerings- och försörjningskedjan, kommer i fokus.

För att uppnå en av de fem nivåerna av certifiering (från Basic upp till Platinum) måste en produkt uppfylla minimikraven för relevant nivå i alla fem kategorierna. Dessa kategorier är: materialhälsa, återanvändning av material, förnybar energi och hantering av kol, förvaltning av vattenresurser, social rättvisa och biologisk mångfald.

Ytterligare information om Cradle to Cradle hittar ni på: www.c2ccertified.org

Ladda ner C2C-certifikaten här: www.wictip.com

Denna webbplats använder cookies. För mer information, se vår integritetspolicy.