Imponerende dobbelfasade fra WICONA

Det nye hovedkontoret til bokforlagskonsernet Tamedia er bygd med spesialtilpassede aluminiumprofilsystem fra WICONA. Resultatet er et praktfullt og miljømessig bærekraftig bygg i hjertet av Zürichs media-distrikt.

En av Japans ledende arkitekter, Shigeru Ban, har designet bygget som kombinerer enkelheten i tradisjonell japansk arkitektur med vestens byggestil, for å skape et genuint, unikt bygg som passer forlaget og som utstråler transparens og innovasjon.

Byggets design skulle tilfredsstille både de strenge energikravene i Sveits samt tilpasses lokale restriksjoner. Resultatet ble et imponerende CO2-nøytralt bygg med en innovativ prefabrikkert limtrestruktur. Den vakre, sammenkoblende strukturen er laget av 2,000 kvadratmeter gran og er synlig gjennom hele bygget, noe som gir prosjektet en svært spesiell karakter og skaper en herlig romfølelse i kontormiljøet.

Fasaden på den sju etasjers høye bygningen er helt glasset med WICONAs fasadesystem, noe som avslører byggets miljømessige og tekniske kvaliteter samt skaper en unik utsikt fra innsiden. WICONAs WICLINE 75 topphengslede vinduer er benyttet for å skape en kompleks trippel glasset fasade, som oppnår en U-verdi ned mot 1.0 W/(m²K).

En 3 m dyp og 50 m lang dobbelfasaden, med utsikt over elven Sihl, fungerer som en klimabuffer for bygget. Naturlig ventilasjonen skapes via en vindusløsning basert på WICLINE 75 SK og med en topphengslet, utadslående utførelse, som tilfredsstiller kravene til store format, leverer effektiv ventilasjon og man unngår at rammene åpnes inn i bygget.

En unik egenskap for prosjektet er en rekke ‘innfellingsbare vinduer’ som forvandler flere soner – visse av dem spenner over to etasjer – til åpne uteplasser og balkonger, noe som forsterker linken mellom byggets interiør og omgivelsene. WICONA har også levert WICSOLAIRE solskjerming med faste aluminiumlameller og skråfasade rundt byggets tak.

Lavenergiglass er benyttet for å møte prosjektets strenge bærekraftige kriterier. Andre miljømessige egenskaper for bygget inkluderer oppvarming og kjøling med bruk av geotermisk grunnvann og høye nivåer for varmeisolering.

WICONA har nylig utvidet porteføljen for vinduer, dører og fasadeprodukter tilpasset de norske tekniske forskrifter, noe som gir arkitekter og entreprenører muligheten til å spesifisere høyt prosjekterte men standardiserte løsninger for å realisere den mest ambisiøse bygningsdesign. Valgene for fasader kan dekkes med WICONAs klassiske post-losholt-fasader, glasstak, SG-fasader og elementfasader.

For WICLINE vinduer benyttes ett system med felles komponenter for å oppnå et tilnærmet ubegrenset produktutvalg for åpnings- og designvarianter, noe som forenkler konstruksjon, produksjon og installasjon. Dette tillater konstruktøren å realisere kompleks og attraktiv vindusdesign med et høyt nivå for funksjonalitet og presisjon. Det finnes alternativ for å øke sikkerhet, skudd- og innbruddhemming, isolerings- og tetthetsytelser, lydreduksjon, inn- og utadslående varianter, og et høykvalitets spekter for vindusbeslag. 

Systemet er fult ut testet for de høyeste nivåer for sikkerhet og kan leveres i henhold til de siste europeiske standarder RC1 til RC3 for innbruddhemming – den første komplette vindusserien som oppnådde denne nye standarden. Profilene har øket varmeisolering for å oppnå U-verdier for et glasset vindu så lavt som 0.72W/(m²K). For å imøtekomme den økende etterspørselen etter større vinduer, for mindre avhengighet av kunstig belysning, er rammestørrelser opp til 1700mm x 2500mm tilgjengelig samtidig som slanke profiler og smekre linjer beholdes.

Prosjektinformasjon
Byggherre: Tamedia AG, Zürich
Arkitekt: Shigeru Ban Architects Europe
Entreprenør: HRS Real Estate AG
Aluminiumfasadesystem: WICONA

Bilder

Denne hjemmeside benytter cookies. For yderligere information se vores Fortrolighedspolitik.